2016-års jury

Caroline Forsshéll, Lidl, ordförande
Carolina Anestam, Hero Kommunikation
Jim Carlberg, Tele 2
Micael Dahlén, Handelshögskolan
Alexander Mason, Cision
Anna Rudels, Försäkringskassan
Lamin Sonko, Jung Relations, årets rookie
Rolf van den Brink, Dagens Opinion

 

JURYNS ARBETE

Spinnjuryn lägger ned ett omfattande arbete på att läsa och studera de bidrag som anmälts till Spinn. Instuderingen sker enskilt innan juryn sammanträder för att diskutera sina åsikter och komma fram till ett gemensamt beslut om vilka bidrag som ska nomineras.

Därefter får juryledamöterna på nytt studera materialet enskilt för att vid ett sista sammanträde slutgiltigt bestämma vilka bidrag som ska belönas. Juryledamöterna kan ej se vilken byrå som står bakom ett visst uppdrag och bidrag som i texten avslöjar byråns namn kan komma att diskvalificeras.

 

PRISKLASSER

I varje tävlingsklass kommer ett förstapris att delas ut i form av Spinnguld. Spinnjuryn kommer även att dela ut ett eller flera Spinnsilver i varje kategori beroende på hur många bidrag som anses hålla rätt nivå. Spinnjuryn äger rätten att flytta bidrag mellan olika kategorier.

 

NÅGRA JURYRÖSTER

I Cisions Passion för Kommunikation får poddstudion besök av tre ledamöter ur Spinn-juryn. Cisions egen Alexander Mason är en av dem, och med sig har han ekonomiprofessorn Micael Dahlén från Handelshögskolan samt journalisten Rolf van den Brink från Dagens Opinion. Lyssna här på deras samtal om jobbet i juryn.